ГОЛОВНЕ

Посадовці намагалися привласти зерно дослідного господарства НААН на 60 млн грн

23.10.2020 07:38
kraja_zerna_2-2752-6876

Служба безпеки України попередила спробу заволодіння врожаєм держпідприємства «Дослідне господарство «Білокриницьке» Інституту сільського господарства Західного Полісся Національної академії аграрних наук. Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України, пише agronews.ua.

У межах кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що посадовці у жовтні поточного року вступили у змову з комерційними структурами. Через підробку документів і використання фірм-прокладок ділки планували переоформити права на врожай із земель держгосподарства на бізнесменів.

Орієнтовна вартість насіння соняшника, яким збирались заволодіти зловмисники, становить понад 60 мільйонів гривень.

Правоохоронці затримали 3 комбайни, які незаконно збирали врожай, вантажний транспорт з насінням соняшнику держпідприємства вагою понад 40 тонн.

На вилучені сільгосптехніку та агропродукцію судом накладено арешт. Тривають слідчі дії.

Операція проводилась співробітниками УСБУ в Рівненській області, за координації Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України, спільно з управлінням Нацполіції Рівненщини під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: