НОВИНИ

СБУ оголосила у міжнародний розшук екснардепа-колаборанта від «Партії регіонів» 

12.08.2022 10:29
000

Слідчі Служби безпеки зібрали додаткову доказову базу і повідомили про підозру у нових злочинах колишньому народному депутату від «Партії регіонів» Ігору Марківу, якого у червні вже було обвинувачено у колабораційній діяльності. Про це повідомляє СБУ, пише agronews.ua.

Наразі цей чоловік підозрюється ще й за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч. 1, 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

В основу нової підозри лягли його останні дії та заклики щодо війни.

Він, як так званий «експерт», в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни меж території України, заперечував агресію рф і транслював тези про «асвабадітєлєй».

Наразі завершено проведення низки експертиз. Було проаналізовано великий масив доказів, зібраних співробітниками СБУ.

Отримані висновки підтверджують, що у виступах фігуранта присутні факти його підривної діяльності проти України. Зокрема, мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо.

СБУ продовжує системну роботу з виявлення та притягнення до відповідальності кожного зрадника та колаборанта і наголошує на невідворотності покарання за співпрацю з окупантами.

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: