НОВИНИ

СБУ арештувала майно олігарха Новинського на понад 3,5 млрд грн

14.04.2023 18:02
345b66d276760d7cef39c93cf7bbc274533ba203

Служба безпеки України повідомила, що арештовано майно підсанкційного олігарха Вадима Новинського на понад 3,5 млрд грн., Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

«За матеріалами Служби безпеки арештовано майно проросійського олігарха Вадима Новинського, який причетний до пособництва країні-агресору. До списку заблокованих активів входять корпоративні права на 40 українських підприємств та 30 газових свердловин, де видобувають промислові обсяги блакитного палива. Загальна сума арештованого майна становить більше ніж 3,5 млрд грн», – ідеться в повідомленні.

Повідомляється, що встановлено, що для уникнення санкцій РНБО Новинський намагався перереєструвати власні індустріальні об’єкти на декілька афілійованих комерційних структур. Для реалізації оборудки він залучив підконтрольних приватних нотаріусів і державних реєстраторів.

У СБУ повідомляють, що наразі, за матеріалами СБУ, Мін’юстом вже скасовано незаконні дії реєстраторів щодо низки підприємств олігарха.

«У кримінальному провадженні за ст. 111-2 (пособництво державі-агресору), співробітники Служби безпеки провели обшуки в офісних приміщеннях підприємств, а також за місцями роботи та проживання фігурантів», – зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що під час обшуків виявлено документи, печатки компаній-нерезидентів та прокремлівську релігійну літературу.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: