НОВИНИ

Санкції зупинили єдиний в росії танковий завод

22.03.2022 18:01
4725e970fe832b3a

У зв’язку з відсутністю надходжень комплектуючих іноземного виробництва в росії призупинена робота підприємства корпорації “Уралвагонзавод” – єдиного, що здійснює серійне збирання танків, як на потребу рашиської армії, так і на експорт. Про це з посиланням на Генштаб ЗСУ повідомляє на своєму сайті інформаційно-консалтингова компанія Defense Express, пише agronews.ua.

За даними аналітиків компанії, також проблеми із комплектуючими викликали збої у поточному ремонті бронетехніки армії РФ.

Попри спроби провести “імпортозаміщення”, реальна залежність російського військово-промислового комплексу від західних комплектуючих – катастрофічна.

Зокрема вся система керування вогнем у модернізованих російських танках спирається на французькі тепловізори, які постачалися в обхід санкцій від 2014 року, через Білорусь.

“Західні санкції будуть мати аналогічний каскадний ефект щодо всього військово-промислового комплексу РФ. Тобто йдеться не тільки про унеможливлення виробництва озброєння, що з’явилось з 2000-х років, а навіть про унеможливлення поточного ремонту виготовленої раніше техніки та озброєння”, – підкреслюють аналітики.

Читайте також: Стало відомо, чи загрожує Україні дефіцит цукру.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: