НОВИНИ

Нардепи просять виділити кошти на розвиток садівництва

12.10.2019 17:12
IMG_4029

9 жовтня відбулось засідання Комітету аграрної та земельної політики Верховної Ради України. Серед іншого, депутати розглянули проект бюджету на 2020 рік та порівняли дотації на ключові напрямки аграрного сектору у попередньому та прийдешньому роках, повідомляє  прес-служба народного депутата України Олександра Гайду.

Так, голова підкомітету з питань іновацій та інфраструктури в сфері агропромислового комплексу Комітету Олександр Гайду подав низку правок до проекту бюджету 2020, серед яких – фінансування програми «Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними».

Нагадуємо, садівники закликають уряд не ліквідовувати їхню підтримку

«Садівництво, виноградорство, ягідна промисловість  – одні з найбільш перспективних напрямків агропромислового комплексу. До мене звертались представники асоціації садівників з проханням взяти на контроль питання фінансування відповідних галузей. Адже у 2019 році на програму 2801350 держава виділила 400 мільйонів гривень, а у проекті на 2020 – кошти на дану програму взагалі не передбачені. Це один з низки прикладів, де на мою думку необхідно коригувати бюджет», – зазначив Олександр Гайду.

Питання фінансування програм аграрного сектору депутати найближчим часом планують розглянути в підкомітетах.

Нагадуємо, оприлюднено звернення садівників до уряду з вимогою не ліквідовувати їхню підтримку


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: