НОВИНИ

Садівникам прогнозують важкий сезон

15.07.2022 16:11
Bolshoj-yablonevyj-sad

Через проблеми з логістикою експорту та подорожчання пального садівники очікують важкий сезон. Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла  Ольга Олійник, експорт-менеджерка одного з найбільших виробників яблук в Україні – компанії «Сади Дніпра», пише agronews.ua.

«Він [сезон – ред.] буде дуже важкий, це буде виклик для фруктового бізнесу загалом, – сказала вона. – Ми не очікуємо, що незабаром порти та акваторії розблокують. Скільки на це потрібно часу: місяць, два, три? І це залежить не лише від України, а й від міжнародних організацій. Будемо моніторити ціни в інших портах. Те, що зараз вони підвищилися, не означає, що такими вони будуть постійно. Логічно, що ціна зросла через те, що всі переключилися на один порт. Проте я чую в новинах і в розмовах з логістами, що порти Польщі та Литви теж пропонують свої послуги, і, можливо, ціни будуть демократичніші».

Ольга Олійник зауважила, що рівень цін та попит на яблука залежить від урожаю або неврожаю в Європі та як це буде зіставно з витратами. 

«Зараз перевізники відійшли від шоку і почали працювати. Не так швидко, як хотілося б, та й підвищилася ціна на пальне в Україні й Європі. А ми перевозимо товар у рефрижераторах, і там витрати палива ще більші, ніж у звичайних вантажівках», – додала експорт-менеджерка.

Читайте також: Озимий ріпак: що обрати сорт чи гібрид.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: