НОВИНИ

Ринок землі в Україні кастрований,- Милованов

12.07.2020 13:01
photo_2020-07-10_10-58-37-23503

Один із авторів закону про вільний земельний ринок, екс-міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов під час виступу на зерновій конференції Grain Ukraine 2020. Limited Edition заявив, що закон №552-IX про ринок землі в Україні кастрований. Про це повідомляє Аgropolit.com, пише agronews.ua.

«Земельний закон поганий. У першу чергу, він недостатньо ліберальний. Нам треба відповісти на запитання, яку ми будуємо модель – ринкову або соціалістичну? Тому всі ці історії про 100 га в одні руки, про непродаж держземель – це все дурниця. Ринок землі в Україні кастрований», – заявив Милованов.

Що правда, Мілованов відзначив, що попри всі недоліки, благо, що закон про вільний обіг землі був прийнятий взагалі.

Це історичне рішення. І воно може стати першим кроком для нормальної моделі. Чому її відразу не прийняли? Побоялися» – заявив Тимофій Милованов.

За словами колишнього міністра, виправити ситуацію можна за рахунок кореляції обмежень на купівлю землі сільгосппризначення.

“Що слід зробити далі? Потрібно зняти обмеження купівлі 100 га землі і – дозволити продаж державних земель, аби запустити інвестиції в країну та не дозволити вкрасти державні землі фінально», – заявив Милованов.

Нагадаємо, названо головні кроки з детінізації сільськогосподарської землі в Україні.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: