НОВИНИ

Рибалки погрожують акціями протесту через урізання квот на лов риби

25.10.2019 10:56
084cfd24874ff02_1000x600

Цього року Держрибагентство для рибалок Херсонщини знизило квоту для вилову одних із напоширеніших видів риби, як краснопірка, щука, короп, карась. Рибні промисловики області обурені зменшенням квот та погрожують акціями протесту. Якщо раніше на Херсонщині виловлювали карася 500-600 тонн на рік, то в 2019 році з невідомих причин прогноз його можливого видобутку знизили до 291 тонн. Тому ще в вересні квота на нього повністю вичерпалася, і тепер рибалки просять чиновників збільшити її, пише Агро Юг.

Близько 700 осіб, які ведуть промисел в дельті Дніпра, направили в Херсонську ОДА колективний лист, в якому скаржаться на скорочення квот на вилов карася і товстолобика.

«Акваторія парку (НПП «Нижньодніпровський»- ред.) не є закритою екосистемою, риба постійно мігрує. І парадокс полягає в тому, що Миколаївська область ловить без лімітів, а Херсонщина лімітує», – кажуть автори документа.

За словами промисловиків, бюрократичний тиск на їх бізнес досягло апогею. Оформлення лімітів, дозволів та інших документів для двох десятків риболовецьких бригад займає дуже багато часу, що закінчити його вдається тільки в лютому-березні коли настає нерестова заборона.

Далі за два-три місяці квоту виконують, і рибалкам залишається або браконьєрити, або сидіти без діла. Так, виходить, що на ловити рибу «за законом» вдається тільки 60-70 днів в році. Обурені рибалки погрожують акціями протесту.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: