НОВИНИ

Рясні опади в Криму нанесли мільйонні збитки сільському господарству

09.07.2021 15:00
yalta-more-krym_050820.jpeg__900x540_q85_subsampling-2

У Криму через зливи зазнало підтоплення понад 18 тисяч га сільгоспугідь. Загибель зафіксували на території 355 га. Сума збитків налічує десятки мільйонів рублів. Такі попередні дані опублікував віцепрем’єр, голова Міністерства сільського господарства російського уряду Криму Андрій Рюмшин. Про це повідомляє Крим.Реалії, пише agronews.ua.

За його інформацією, найбільшу суму збитків зафіксували в Бахчисарайському районі — 26 млн рублів, у регіоні постраждало 17,5 га.

«На ТОВ «Солодка полуниця», де вирощується полуниця садова, підтоплено 9 га, збитки оцінюються в 16,6 млн рублів. На території ТОВ «Фанелс ТТ» підтоплено 6 га молодих садів яблуні, з них 0,5 га загинуло, при цьому збитки склали 2,8 млн рублів. На ТОВ «Лаванда» декор рослини постраждали на площі 1 га, збитки оцінюються в 5 млн рублів. Селянсько-фермерське господарство Маляр, що займається вирощуванням полуниці садової, підтоплено 1,5 га площі, збитки оцінюються в 1,6 млн рублів», — зазначив Рюмшин.

Також, згідно з його інформацією, найбільші осередки підтоплень зафіксовані в Роздольненському районі на полях, засіяних пшеницею та ячменем — 15 тисяч га, загинуло — 150 га, збитки склали 2,9 млн рублів.

У Ленінському районі постраждало 97 га, сума збитків у регіоні — 1,1 млн рублів. У Джанкойському районі загибель врожаю зафіксували на площі 98 га, на 200 га постраждало 35% посівів зернових і овочевих культур: ріпаку, кукурудзи, цибулі, моркви, картоплі, томатів. У Красногвардійському районі в результаті злив постраждало 53 га, загинуло 7 га сільгоспугідь.

«На територіях, на яких сталася загибель посівів, площі будуть визнані зоною надзвичайної ситуації. Мінсільгосп Криму в цьому випадку направить відповідні документи про витрати у федеральне відомство. Після їх підтвердження, буде визначена сума збитків та їх відшкодування», — додав Рюмшин.

Раніше Рюмшин повідомляв про загибель врожаю через паводки в Ленінському районі.

В управлінні російського МНС Криму повідомляли, що в період з 16 до 18 червня 2021 року через рясні опади підтоплено в Ялті та східному Криму 426 прибудинкових територій, з них — 356 домоволодінь, 18 соціально значущих об’єктів. Загалом із зони підтоплень евакуйовано 1783 особи.

На початку липня рясні опади накрили Бахчисарайський район, що також призвело до підтоплень.

Нагадаємо, що зливи затоплюють окупований Крим.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: