НОВИНИ

Розвиток агросектору та стратегія охорони довкілля є пріоритетом для держави – Зеленський

25.02.2021 06:45
bf3a28fd53fe9393c98190c70b192a8e

Розвиток агросектору та стратегію охорони довкілля обговорили на нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила пресслужба Офісу Президента, пише agronews.ua.

«Ніхто не може сперечатися зі здоров’ям людей. Охорона довкілля – це конкретні кроки до зменшення хвороб та смертей і до покращення умов життя кожного з нас», – зазначив Президент.

Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко заявив, що історична земельна реформа наближається до логічного завершення. Українці матимуть прозорий ринок землі, і наша країна зможе стати «світовим продовольчим супермаркетом».

Міністерство зараз найбільше працює над відновленням, модернізацією та побудовою зрошувальних систем. Завершення земельної реформи додасть динаміки економічному зростанню. Зокрема, прогнозується щорічне збільшення ВВП не менш як на 1%.

«Земельна реформа може стати драйвером економіки України. Її вчасний старт і успішна реалізація збільшуватиме ВВП країни – щорічно мінімум на 1%. Наближаємось до історичного моменту!», – прокоментував Роман Лещенко на своїй фейсбук сторінці.

Метою стратегії охорони довкілля в Україні є впровадження європейських стандартів промислового та продовольчого виробництва, модернізація промисловості та збереження навколишнього середовища.

Зокрема, йшлося про інструменти збереження екології та мінімізації корупційних ризиків у цій сфері. Урядовець розповів про реформу управління відходами, екологічного контролю, управління українськими лісами та ринком деревини, розвиток сфери надрокористування та цифровізацію адміністративних послуг у сфері захисту довкілля, а також про будівництво сміттєпереробних заводів.

Нагадаємо, що Кабмін розподілив обов’язки між міністерствами АПК, економіки та екології.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: