НОВИНИ

Розвитком агросектору Полтавщини займатиметься спеціальний комітет

01.03.2020 17:02
00-DSC_0747

У Полтаві створено Комітет підприємців агропродовольчої сфери, який надаватиме практичну допомогу зі спрощеного доступу до експортних ринків та підтримки національних агровиробників. Про це повідомляє central-ua.

Комітет об‘єднує представників бізнесу, влади та експертів, і працюватиме при Полтавській торгово-промисловій палаті; комітет очолив Володимир Земикул. 

“Це гарна ініціатива аграрного бізнесу Полтавщини. Завдяки роботі комітету створено місце для обговорення актуальних питань розвитку агросектора регіону”, – сказав голова Комітету підприємців АПК при ТПП України Олег Юхновський.

У 2019 році частка зернових, олій та харчових продуктів у експорті області склала 29,5%. Це на 4% більше, ніж у 2018 році. 

“Незважаючи на всі умови для розвитку аграрного сектора, потрібно розуміти, що тільки країни, де активно розвивається машинобудування і високі технології, можуть показувати темпи зростання економіки 7-10% в рік, а не 1-3%. Торгово-промислова палата України використовує свої інструменти для посилення українських експортерів на зовнішніх ринках”, – зазначив президент ТПП України Геннадій Чижиков.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: