Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства спільно з Держпродспоживслужбою та представниками бізнесу розробили рекомендації для виробників тваринницької продукції для недопущення розповсюдження збудника коронавірусної хвороби COVID-19. Повідомляє УНІАН, пише agronews.ua.
Рекомендації містять інформацію про хворобу та кроки з недопущення її поширення на підприємствах з вирощування, утримання, забою, переробки та виробництва харчових продуктів тваринного походження.
«Зокрема, підприємствам рекомендується забезпечити працівників засобами захисту (масками та рукавичками), при цьому уточнюється, що їх необов’язково носити співробітникам без симптомів коронавірусу. При цьому персонал з симптомами хвороби рекомендується усунути від роботи. Зазначається, що рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер», — йдеться в повідомленні прес-центру.
Автори документу наголошують, що рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер.