НОВИНИ

Розпочався прийом заяв на отримання грантів для створення садів та теплиць

09.07.2022 13:07
Bolshoj-yablonevyj-sad-45646

З 1 липня стартувала нова урядова програма «єРобота». Тепер через «Дію» можна подавати заявки на безповоротні гранти на створення власної справи, розширення малого й середнього бізнесу. Про це повідомила пресслужба Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Наразі почали діяти нові грантові програми. 

Зокрема, на  часткову компенсацію вартості створення теплиць пропонується отримання гранту у розмірі 5-7 млн грн. Очікувана кількість грантів — 3 тис. на рік. Бюджет програми — 7 млрд грн.

«Програма розрахована на приватних підприємців, аграрні компанії, фермерські господарства, які мають у власності або в оренді землю на строк не менш як 7 років. Кошти можна буде витратити на будівництво, закупівлю технічного обладнання, посівного матеріалу та добрив. Введено принцип співфінансування: для першої тисячі учасників 70% вартості проєкту фінансує держава, а 30% — підприємець. Щоб отримати грант, потрібно подати заявку через «Дію» або уповноважений банк. Ключова вимога — працевлаштування робітників та сплата податків», — пояснили у Мінагрополітики.

Також можна отримати гранти на підтримку садівництва, ягідництва та виноградарства. Йдеться про часткову компенсацію вартості садів.

«Держава надаватиме від 300 до 400 тис. грн на гектар садів. Це приблизно 70% середньої вартості висадки. Заплановано гранти для висадження 10 тис. гектарів нових садів. Бюджет програми — 4 млрд грн. Отримувачі грантів повинні мати або власну землю, або землю в користуванні щонайменше на 7 років. Проєкт саду може бути від 1 до 25 гектарів. Кошти також надходитимуть на банківський рахунок для прозорої закупівлі саджанців, обладнання, систем поливу, добрив тощо», — додали у відомстві.

Читайте також: Озимий ріпак: що обрати сорт чи гібрид



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: