ВАЖЛИВО

Розкрито схему, за якою росія вивозить крадене українське зерно в Туреччину

10.06.2022 07:02
07c9cf9-grains-wheat-ukraine-flag-trade-export-economy-concept-grains-wheat-ukraine-flag-trade-export-economy-concept-246186387

Вкрадене українське зерно росія завозить автотранспортом у Севастополь, звідти вивозить суднами в російські порти, після чого воно вже йде за підробленими документами як «російське», розповів Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччини Василь Боднар. Про це повідомляє  Укрінформ, пише agronews.ua.

«Як нам повідомляють, за документами завозиться не українське зерно і не з українських портів. Насправді відбувається таке: агресори крадуть українське зерно, завозять автотранспортом у Севастополь, звідки вивозять кораблями в російські порти, після чого воно вже йде за підробленими документами, ніби це російське зерно», — сказав дипломат.

За його словами, якби ці вантажі заходили в турецькі порти за документами із Севастополя або з Херсона, їх би не приймали, а оскільки їх нібито завозять із Краснодара чи Новоросійська, то для турецьких органів порушення немає.

«Це створює небезпечний прецедент. І ми маємо такі дії рф припинити. Ми швидко працюємо над формуванням доказової бази і певних рішень органів правосуддя, аби було юридичне обґрунтування незаконності дій рф та підстави для припинення руху цих суден», — заявив посол.

Дипломат також зауважив, що учасники цих оборудок, які сподіваються надалі співпрацювати з Україною, стикнуться з серйозними обмеженнями, особливо компанії, які купують крадене.

«Ми передали турецькій стороні перелік суден, які використовуються росією та третіми сторонами для нелегального вивезення краденого зерна, в тому числі в порти Туреччини. Офіційна Анкара взяла це до уваги і пообіцяла докладно опрацювати», — сказав Боднар.



Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: