НОВИНИ

Росію притягнуть до відповідальності за порушення правил екології у Криму

04.10.2021 13:32
unnamed (1)

Ухвалена ПАРЄ резолюція щодо доповнення Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) окремим протоколом про екологічні права людини — це важливе рішення, яке просувалось майже 20 років. Про це повідомляє Леся Василенко, пише agronews.ua.

Це означає, що тепер Росію можна притягнути до відповідальності за порушення екологічних прав у Криму, заявила народна депутатка від партії «Голос», членкиня постійної делегації ВР в ПАРЄ Леся Василенко.

«Під час розгляду резолюції про закріплення права на здорове довкілля представники РФ доповіли про критичну ситуацію у Криму, і, звісно, намагалися звинуватити у всьому Україну. Окупант здійснює ефективний контроль, що по факту означає, що Росія, і тільки Росія, несе відповідальність за ту екологічну кризу, від якої страждають люди на півострові. Наступний крок — це фіналізація проєкту протоколу та доповнення ЄКПЛ. Як тільки це станеться, громадяни зможуть подавати скарги проти РФ», — наголосила Леся Василенко.

Виступ представника Росії під час обговорення резолюції про закріплення екологічних прав людини на рівні ЄКПЛ по суті можна розцінювати, як перелік частини екологічних злочинів проти населення, яке коїть окупант у Криму.

Нагадаємо, що В Україні очікують нового стрибка цін на соняшникову олію.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: