НОВИНИ

росія вийшла із зернової угоди: озвучено причини

31.10.2022 11:50
TOPSHOT-TURKEY-UKRAINE-RUSSIA-UN-DIPLOMACY-AGRICULTURE-CONFLICT-

Країна-агресор росія заявила, що зупиняє участь у реалізації “зернової угоди” нібито через “теракт” у Севастопольській бухті в суботу вранці. Про це заявило міністерство оборони росії у суботу, передає “Українська правда“, пише agronews.ua.

Зокрема, у міноборони рф підкреслили, що причиною виходу з угоди є “теракт”, здійснений “київським режимом” нібито за участю фахівців Великої Британії. Ціллю “теракту” нібито були кораблі чорноморського флоту та цивільні судна.

Представник міноборони рф Ігор Конашенков раніше в суботу заявив, що ціллю атаки стали кораблі чорноморського флоту, які були задіяні у забезпеченні безпеки зернового коридору.

Конашенков також звинуватив військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито “терактів” на трубопроводах “Північний потік-1” і “Північний потік-2”.

Він заявив, що британські військові з цього ж підрозділу провели підготовку українських військ до “нападу” на Севастополь у суботу вранці, і що нібито ці британські військові перебувають в українському Очакові.

Міноборони Британії назвало звинувачення рф вигадками епічного масштабу.

Варто зазначити, що дія “зернової угоди” повинна була завершитись у листопаді.

Звинувачення України в атаці на кораблі, що стало приводом для виходу росії з “зернової угоди”, прокоментував у своєму Telegram-каналі керівник Офісу президента України Андрій Єрмак, заявивши, що знову йдеться про черговий прояв шантажу з боку рф.

“Примітивність російського шантажу – у всьому. Ядерний шантаж, енергетичний, продовольчий… Вигадки про “брудну бомбу”, над якими сміється весь світ. Вигадані теракти на власних об‘єктах…Все надто примітивно та передбачувано. Агонія злочинців, які не можуть зрозуміти, що інфантильними ультиматумами вони нічого не досягнуть. І що їх час добігає кінця”, – заявив він.

У свою чергу, як повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на відповідь Спільного координаційного центру в Стамбулі на його запит, той підтримує зв’язок із владою рф у зв’язку з їхньою заявою про вихід із “зернової ініціативи”, і закликає сторони утриматися від дій, що ставлять виконання угоди під загрозу.

“Вкрай важливо, щоб усі сторони утримувалися від будь-яких дій, які могли б поставити під загрозу Чорноморську зернову ініціативу, яка є найважливішою гуманітарною ініціативою, що явно надає позитивний вплив на доступ до продовольства для мільйонів людей у ​​всьому світі”, – наголошується в коментарі СКЦ .



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: