ВАЖЛИВО

Росія роздуває суперечку на тему, чий борщ

10.06.2021 18:09
iStock-1186477687_d_850

Українці навіть в їжі повинні культивувати національне, переконаний продюсер, медіамен, творець промо-компанії STARBOM.COMpany Денис Путінцев. Про це повідомляє Главред, пише agronews.ua.

“Так, Україна асоціюється з борщем, варениками і салом, але не потрібно робити на цьому акцент, як це робить Росія, зображуючи всіх українців як людей з чубами, які постійно гризуть сало і наминають борщі з варениками. Борщ і всі його інгредієнти є символом української багатогранності, української креативності, практичності, ситності, душевності та сімейності”, – пояснив експерт.

Він поділився своєю думкою, навіщо Росія роздуває суперечку на тему, чий борщ.

“Тут все не так просто: борщ – це ідеологія, а не їжа. Саме тому певні структури РФ ідеологічно зацікавлені в тому числі і в тому, щоб зробити борщ російським, підкоригувавши трохи історію. Рівно так само Росія підкоригувала історію про те, звідки пішла російська земля. Це ж маячня! Де взагалі була Москва за часів, коли Київська Русь будувалася, ставала на ноги, і коли Володимир хрестив Русь! Те, що “всерається” в мізки жителям Зауралля, Якутії та іншим регіонам Російської Федерації, просто не збагненно”, – зазначив Путінцев.

Він зізнався, що сам дуже любить борщ, особливо з сальцем, гірчичкою, часничком. За його словами, борщ – це класно й ідеологічно правильно.

Нагадаємо, що Україна подала офіційну заявку на включення борщу до спадщини ЮНЕСКО.


Перегляди: 15
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: