НОВИНИ

Росія під час переговорів посилила обстріли, хоча обіцяла їх зупинити

03.03.2022 17:00
ukrainska-armija-vojska-ukraina-1

Вчора російські війська посилили обстріли та почали атакувати вже й житлові райони. Водночас вони підтягують нові колони техніки з боку Білорусі та тимчасово окупованого Криму. Про це повідомляє graintrade.com.ua, пише agronews.ua.

Лукашенко у розмові з Зеленським пообіцяв, що під час переговорів з білоруського боку не літатимуть літаки та ракети, проте Україну обстріляли ракетами Іскандер з території Білорусі.

Перші переговори України та Росії, проведені у Білорусі, не дали жодних рішень по зупиненню війни. А російські військові під час переговорів посилили обстріли, внаслідок чого постраждало багато мирного цивільного населення.

Українська армія демонструє незламний бойовий дух та високий професіоналізм, що призводить до значних втрат у немотивованих російських військах, які очікували за день танками дійти до Києва, проте були зустріті вогнем ЗСУ та жорстким спротивом цивільного населення. У Бердянську люди співали гімн та вигукували лозунги, чим змусили окупантів залишити центр міста.

Сумарні орієнтовні втрати противника з 24.02 по 01.03 станом на 06:00 склали:

  • особового складу – 5710 осіб, полонених – 200,
  • літаків – 29 од, 
  • гелікоптерів – 29 од, 
  • танків ‒ 198, 
  • ББМ ‒ 846, 
  • артилерійських систем – 77, 
  • засобів ППО – 7,
  • РСЗВ – 24, 
  • цистерн з ПММ – 60, 
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 3, 
  • катерів – 2 одиниці, 
  • автомобільної техніки – 305.  

Дані уточнюються. Підрахунок ускладнюється високою інтенсивністю бойових дій.

Запровадження санкцій призведе до обвалу російської економіки, що фактично відкриє другий фронт у боротьбі з Росією та владою Кремля. На російських біржах у понеділок торги не почалися, проте на світових біржах акції російських компаній рухнули, готівковий курс долара виріс з 85 до 150-190 руб/$. Росіяни спішно знімають банківські накопичення та запасаються продуктами. Центробанк РФ запровадив обов’язковий продаж 80% валютної виручки, проте після того, як курс долара на міжбанку сягнув 107 руб/$, торги перенесли на 2 березня.

Бойові дії на півдні України зупинили роботу портів Чорного та Азовського морів та експортні поставки. Проте Одеса та Миколаїв, де знаходяться основні глибоководні порти, мають потужний захист та будуть оборонятися.

Фінансова система України працює нормально, проводяться як валютні, так і гривневі платежі, що дозволяє внутрішнім переробникам та виробникам працювати та постачати населенню продукти.

Все більше країн відмовляються співпрацювати з Росією, тому попит на чорноморське зерно наразі майже відсутній. Ціни на зернові та олійні знову виросли на тлі небажання Росії зупинити наступ під тиском світового співтовариства та української армії, а також ризиків переростання конфлікту у довготривалий. Проте ситуація швидко змінюється, тому російські громадяни скоро зрозуміють , що їх солдати гинуть через божевільні ідеї однієї хворої людини, що на тлі розвалу економіки посилить незадоволення владою. Сподіваємось, що російські солдати відмовляться бути окупантами у чужій країні та розвернуть зброю проти тих, хто відправив їх вбивати мирних громадян незалежної держави.

Читайте також: Українська компанія створила новий бренд насіння з високим генетичним потенціалом.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: