НОВИНИ

Росія може вивезти з України 2 млн тонн зерна до кінця року 

25.10.2022 13:09
11981c39fa788bf8

Росія може незаконно вивезти з тимчасово окупованих територій України загалом близько 1,8 мільйона тонн зерна до кінця 2022 року. Про це пише Deutsche Welle із посиланням на розслідування мовника NDR та коментарі німецьких експертів, пише  agronews.ua.

Зазначається, що з початку війни близько мільйона тонн зернових уже було вивезено з морських портів анексованого Криму, зокрема з Севастополя вийшли близько 20 суден із пшеницею та іншим зерном.

“З товарних списків випливає, що до кінця року планується ще майже 40 раундів із Севастополя. Крім того, Росія, ймовірно, вже організувала логістику для транспортування зерна, яке ще тільки планується захопити на українських територіях”, — йдеться в розслідуванні NDR.

Експерти очікують, що нелегально експортувавши близько чверті всього врожаю зерна з тимчасово окупованих територій, Росія може отримати до 600 мільйонів доларів.

“Це є величезною, зокрема й соціальною, проблемою. Тисячі фермерів перебувають під загрозою”, — прокоментував перспективи заступник міністра економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: