НОВИНИ

росія домагається зняття санкцій з Россільгоспбанку

08.11.2022 14:12
419

росія хоче, щоб Захід послабив обмеження для державного сільськогосподарського кредитора Россільгоспбанку, щоб сприяти експорту російського зерна. Про це повідомляє Reuters із посиланням на чотири джерела, пише agronews.ua.

За даними агентства, відповідне прохання було зроблене під час переговорів про продовження зернової угоди.

Джерела повідомили, що росія просить західні країни дозволити Россільгоспбанку відновити свої відносини з банками-кореспондентами, попри західні санкції.

Це дозволило б банку, який досі не відігравав великої ролі в міжнародній торгівлі зерном, обробляти платежі за російське зерно та інші продовольчі товари, додали два джерела.

До останніх санкцій такі платежі оброблялися міжнародними банками та дочірніми компаніями інших російських банків у Швейцарії.

Джерела не повідомили, яку відповідь, якщо така була, отримала росія на свої пропозиції..

Вже росія заявила, що відновить участь у чорноморській зерновій ініціативі

Водночас, за словами заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова, Україна оптимістично налаштована щодо продовження дії «зернової угоди» після 19 листопада, оскільки у світі існує високий попит на сільськогосподарську продукцію.

Пролонгація угоди запланована на 19 листопада, що стане важливим кроком для майбутніх продажів сільгосппродукції.

«Шанси, що зернова угода запрацює, дуже високі, оскільки весь світ підтримує необхідність поставок української сільськогосподарської продукції на світові ринки», — заявив Юрій Васьков.

За його словами, угода, яка наближається до кінця свого початкового 120-денного періоду, буде автоматично продовжена на такий самий термін, якщо жодна зі сторін не заперечуватиме.

«Україна подала запити до Туреччини та ООН, які є посередниками угоди, щоб «підтвердити відсутність зауважень», — сказав він.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: