ВАЖЛИВО

Росіян позбавлять купівлі української с / г землі і буде передбачено механізм спецконфіскаціі на користь держави

19.11.2019 15:45
kaver_zemlya

При наявності громадян України серед засновників українських компаній, що купують українську землю сільськогосподарського призначення, буде застосовуватися механізм спецконфіскаціі власності на користь держави, прописаний в законі про ринок землі. Про це повідомив уповноважений Президента України з питань землі Роман Лещенко, інформує «Інтерфакс-Україна».

«В законі буде чітко прописано, в перехідних положеннях, що питання про допуск іноземців лише через всеукраїнський референдум. До цього моменту — ніяких іноземців. Росіяни в принципі не обговорюються. Це країна-агресор, вони ні в якому разі не будуть купувати землю. Якщо з якихось механізмів десь з’являються росіяни, ми здійснюємо спецконфіскацію в дохід держави. У законі ця норма буде чітко прописана», — зазначив Роман Лещенко.

За його словами, в законі чітко буде прописано, що засновниками мають право купувати землю українських компаній можуть бути лише громадяни України, які не мають подвійного громадянства, які проживають на території України і виключно вони є засновниками цих юридичних осіб.

«У нас будуть прямі корпоративні відносини. Тобто не офшор на Кіпрі, потім ще один офшор, а потім якась особа буде засновником. Ми це робимо для того, щоб була прозора структура власності юридичних осіб», — підкреслив уповноважений Президента України з питань землі.


Перегляди: 7
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: