ВАЖЛИВО

Росія звинуватила Україну у «водній блокаді» Криму

16.08.2020 14:05
crimea-945781-1920_965x0

Російська Федерація звинуватила Україну у «водній блокаді» Криму і заявила, що це  є порушенням прав кримчан. Про це у Twitter написала російська місія в Женеві, пише agronews.ua.

«На словах турбуючись про дотримання прав кримчан, на ділі київська влада порушує їхні права, у тому числі на воду і свободу пересування, продовжуючи водну блокаду півострова і закриваючи КПП на кордоні з Кримом», – йдеться у повідомленні.

Після анексії Криму Росією у 2014 році Україна припинила водопостачання Криму через Північно-Кримський канал, яке покривало 85% потреб півострова у воді. Як ми повідомляли, цього літа водосховища Криму стрімко всихають і на півострові уже фактично склалася надзвичайна ситуація з водою.

Позиція української держави досі полягає у тому, що Росія, як держава-окупант, відповідає за утримання окупованих територій згідно з міжнародними нормами, тому забезпечення Криму водою покладається цілком на окупанта.

«Позиція дуже проста, вона зафіксована в міжнародному праві, де є чітке правило, що ситуацію на окупованій території контролює і несе повну відповідальність за неї держава-окупант. Відповідно, відсутність води в Криму – це наслідок дій Російської Федерації як держави-окупанта, за які вона несе повну відповідальність. І кримчани повинні висувати ці претензії саме Російській Федерації», – заявляв Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба ще у липні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: