НОВИНИ

Роман Лещенко обговорив новий механізм банківських гарантій для аграріїв

20.10.2021 11:06
whatsapp-image-2021-10-20-at-103157-1

Міністр агрополітики Роман Лещенко взяв участь у презентації Механізму банківської гарантії для форвардних контрактів на зерновому ринку. Розробник механізму — Українська зернова асоціація. Про це повідомляє Мінагрополітики, пише agronews.ua.

Роман Лещенко наголосив, що питання  банківської гарантії для форвардних контрактів аграріїв назріло вже давно. «Запропонований механізм УЗА вирівняє можливості всіх виробників, дозволить їм отримати більшу ціну за рахунок премії за надійність, знизить ризики потенційних збитків покупців та гарантує надійність постачальників», — переконаний Міністр. 

Також він додав, що новий механізм дозволить Україні вийти на якісно новий експортний рівень і ще краще розвивати позитивну динаміку, яку сьогодні демонструє агросектор. 

«Іноземні партнери від нас чекають стабільності, а наші аграрії – цивілізованого ринку зернових та олійних за чіткими правилами», — зазначив Роман Лещенко. 

Міністр вказав, що все це гарантує Україні додаткове наповнення держбюджету, баланс зовнішньої торгівлі, валютні надходження. 

«Ми зможемо активізувати розвиток сільського господарства. Зробити вітчизняного аграрія стабільним та прогнозованим учасником ринку», — наголосив Роман Лещенко. 

До обговорення на презентації долучилися представники банківської спільноти: зокрема, Незалежної асоціації банків України, ЄБРР в Україні та IFC в Україні, банківські установи. 

Довідково:

Форвардні контракти в зерновій галузі  —  це договір купівлі-продажу, який засвідчує зобов’язання придбати/продати зерно в певний час та на певних умовах у майбутньому, з фіксацією цін продажу під час укладення такого контракту. Таким чином, постачальник отримує гарантований фіксований дохід у період збору врожаю, коли ціна має більшу волатильність і, як правило, зменшується.

міністр аграрної політики та продовольства україни обговорив новий механізм банківських гарантій для форвардних контрактів на зерновому ринку
міністр аграрної політики та продовольства україни обговорив новий механізм банківських гарантій для форвардних контрактів на зерновому ринку

Нагадаємо, що Озвучено закупівельні ціни на зерно в Україні.



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: