НОВИНИ

Роботи та переміщення катерами на річках на час нересту заборонено

25.03.2020 09:09
44b018cef2916cddf0502d2f48d76709

У період нересту риби забороняється проведення будівельних, днопоглиблювальних, вибухових, сейсмологічних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах. Пише adm-pl.gov.

На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, заборонено пересування всіх плавучих засобів (за винятком установлених судових ходів, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів і у випадках надзвичайної потреби), крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Періоди нересту, які встановлено для кожного регіону та водної артерії, можна подивитися на сайтах місцевих держадміністрацій або відділень Рибного патруля.

Проте під час весняно-літньої заборони на добування водних ресурсів дозволяється любительський лов риби однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом із блешнею з берега в межах населених пунктів.

Також повідомляємо про встановлення заборони на лов (добування) раків у зв’язку з виношуванням ікри та першою линькою з 1 квітня по 30 червня 2020 року.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: