НОВИНИ

Робота зернового коридору буде продовжена

08.10.2022 13:07
630_360_1661962680-439

Туреччина та ООН підтримують продовження роботи зернового коридору з українських портів. Про це в інтерв’ю чеському виданню Deník N заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише LB.ua, пише agronews.ua.

«І Туреччина, і ООН говорять про те, що ініціативу буде продовжено. Інші країни-партнери також докладуть зусиль, адже йдеться про глобальну харчову безпеку, і тут важлива безперервність постачання агропродукції з України. Попереднє переривання (з початком великої війни. — Ред.) вже призвело до того, що де-не-де глобальний голод не настав, але вже трапилися значні труднощі та перебої з постачанням продуктів харчування. Зі свого боку Україна зробила важливий гуманітарний крок — два кораблі, по 25 тис. т зерна кожен, ми відправили до Сомалі та Ефіопії як дві найбільш незахищені країни з погляду постачання як акт підтримки», — розповів Шмигаль.

За словами прем’єра, близько 250 кораблів уже випливли з одеських портів, везучи вантаж країнам, що його потребують.

«Приблизно третина — на африканський континент, третина — до країн азійського континенту, десь близько 15% — до країн Південної Америки, решта — до європейських країн. Важливо розуміти, що це — про харчову безпеку світу, а не про заробітки України, не про домовленості з росією, не про якісь інші параметри. І що все відбувається під егідою ООН. Нещодавно, під час візиту до Нью-Йорка, у мене була зустріч із Генсеком Антоніо Гутеррешем, що ця ініціатива триватиме», — зазначив Шмигаль.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: