НОВИНИ

Робот – головний помічник в боротьбі з бур’янами

21.05.2021 15:04
full_size_1510132307-ded1fbf304a4a2157809ceb31253da2f

З моніторинговим роботом Томом, який зараз офіційно доступний для покупки, британська компанія agtech, свого першого комерційного робота. Про це повідомляє futurefarming, пише agronews.ua.

У березні 2018 року британський стартап agtech Small Robot Company (SRC) виграв дві нагороди, що дозволило їм розпочати розробку робота Harry, прототипу першого в світі цифрового бурового робота для комбінованих культур.

Інженери, які стоять за цим, фермер Сем Уотсон Джонс та підприємець Бен Скотт-Робінсон, хотіли не лише розробити Гаррі, але й роботів Тома та Діка. І Том, і Дік включені до каталогу роботів Future Farming, що містить щонайменше 35 видів роботів, які фермери можуть придбати, взяти в оренду або найняти в 2021 році.

Том – мультисенсорний робот для моніторингу

Останнє покоління Tom, багатосенсорний робот для моніторингу, нещодавно став комерційно доступним для фермерства Великобританії. Першими клієнтами стали Lockerley Estate, де роботи є ключовою частиною стратегії регенеративного землеробства, а також Waitrose & Partners та National Trust.

«Бур’яни, особливо чорна трава, калічать рослину. Це коштує галузі великих грошей», – каже Крейг Лівінгстон, керівник ферми Lockerley Estate. «Стійкість до гербіцидів – проблема номер один. Робот пропонує нам реальний шанс припинити використання штучних матеріалів, що йде до нашої регенеративної моделі землеробства».

100 фермерських господарств у 2023 році

Служба моніторингу за ціною 15 фунтів стерлінгів за гектар також буде проводити картографування пшениці. Том може контролювати до 20 га на день, повністю автономно. У майбутньому Том також збиратиме дані з багатьох джерел, таких як датчики та мікрофони для співу птахів та запилювачів, для оцінки стану ґрунту та біорізноманіття.

Амбіція SRC щодо Тома полягає у збільшенні послуг до 22 000 гектарів у більш ніж 100 фермах у 2023 році та розширенні до 62 000 гектарів у Великобританії, Північній Америці та Південній Америці в 2024 році.

Нагадаємо, що на Прикарпатті фермери вирощують суницю нейтрального дня.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: