НОВИНИ

Скорочення бразильського експорту олій дає шанс українським олійникам

06.03.2020 13:02
олія-1-1024x682

Бразилія на цьому тижні ввела мандат В12, яким зміст біодизеля в паливі підвищується до 12%. З посиланням на аналітичний огляд електронної біржі graintrade, пише Agronews.

Це рішення збільшить внутрішнє споживання пальмової олії в Бразилії та зменшить її експорт. Також у порівнянні з минулим роком країна в новому сезоні скоротить експорт соєвої олії на 30% з 1100 до 700 тис. тонн.

Бразилія, яка є найбільшим світовим виробником сої, почала збирання врожаю бобів, який оцінюється в рекордні 125-126 млн тонн. З них 44 млн тонн будуть перероблені на внутрішньому ринку, а решта – експортовано.

Зменшення експортного потенціалу Бразилії може стати шансом для українських виробників олій поборотися за можливі ринкові ниші.

Тим більше, що після п’ятничного обвалу ціни на рослинні олії вже з понеділка почали поступово відновлюватися, завдяки активізації попиту напередодні Рамадана. І слідом за стрімким подорожчанням пальмової олії, викликаним надіями на поліпшення відносин між Індією та Малайзією.

На днях єгипетський GASC придбав на тендері 60 тис. тонн соєвої і 16 тис. тонн соняшникової олії з постачанням 1-20 травня, що підтримало ринки рослинних олій. У порівнянні з попереднім тендером 20 лютого закупівельна ціна соєвої олії опустилася на 6% до 720 $ / т, тоді як ціна соняшникової знизилася лише на 2% до 734 $ / т.

Підсумки тендеру істотно підтримали ціни на українську соняшникову олію, які на поточному тижні виросли на 20 $/т до 695-705 $/т FOB для поставок в квітні-травні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: