НОВИНИ

Рівненські селяни розповіли, як заробляти хороші гроші поблизу домівки

04.06.2021 18:08
image

Краще на рідній землі, аніж за кордоном: селяни знають, заробляти хороші гроші можна й поблизу домівки. Так, на Рівненщині жителі села Ярославичі працюють на місцевій сільськогосподарській фірмі, їздять на тракторі та оброблюють поля. Про це повідомляє Рівне 1, пише agronews.ua.

Здебільшого підприємство вирощує зернові культури: пшеницю, кукурудзу, буряки. А поля оброблює не лише на Рівненщині, має свої гектари землі і на Тернопільщині і на – Волині.

Сіє усе – від пшениці до буряків: Петро Бухінський працює механізатором на підприємстві «Агро-експрес-сервіс» вже більше 20-ти років. Розповідає – щоденно оброблює 60, а то й більше, гектарів поля.

Чоловік каже – багато його односельчан, особливо молодих хлопців, неодноразово шукали хорошого заробітку за кордоном. Нерідко, їздили і до сусідньої Польщі. Та побувавши там – дуже швидко повертаються назад та йдуть працювати до місцевого сільськогосподарського підприємства «Агро-експрес-сервіс». Мовляв, зарплата ще більше аніж за кордоном. Воно й не дивно бо ж кажуть, заробляють тут найменше це 20-ть тисяч гривень у місяць, а подекуди зарплатня може досягти й до 50-ти тисяч гривень. А разом із цим найголовніше – це робота поряд із домівкою. Так пішов працювати сюди трактористом ще у 19-ть років і Олег Шевчук.

Усього на дільниці тут працює 56 людей й усі- місцеві. І це йдеться лише про дільницю №1 , а усього їх по всій Україні є вісім. Зокрема підприємство працює у трьох областях – Рівненській, Волинській та Тернопільській. Та усе розпочиналось у селі Ярославичі – на Рівненщині – розповідає керуючий першою дільницею Юрій Мартинюк. За роки з маленької фірми їм вдалось вирости до величезного агрохолдингу. Нині в обробітку підприємства перебуває понад 30 тисяч гектарів земель – усі землі поділені між дільницями.

Нині – усі поля підприємства засіяні. Те ж саме і на дільниці №2, що розташована у селі Новоукраїнка.

Приватне підприємство «Агро-експрес-сервіс» існує вже з 1999-го року. Здебільшого, землі на яких працює підприємство це людські паї. Їх вони у селян беруть в оренду, сплачуючи за це по 6-тисяч гривень за гектар. Окрім цього – платять і податок у громаду.

Ба більше – громада незабаром планує започаткувати комунальне підприємство, яке надаватиме послуги місцевим жителям. Йдеться про ритуальні послуги та й вивіз сміття. Автомобілі та спецтехніку для реалізації цієї ідеї їм надає «Агро-експрес-сервіс». Адже лише за умов співпраці та розуміння громада процвітатиме.

Нагадаємо, що в Україні фермерства стають туристичними локаціями.


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: