НОВИНИ

Результати моніторингу вершкового масла передано до Держпродспоживслужби

23.01.2020 17:28
Butter

До Держпродспоживслужби для проведення розслідування та вжиття необхідних заходів передані матеріали масштабного моніторингу масла солодковершкового, який проводився в рамках медійного проєкту «СТОП фальсифікат», 22 січня 2020 року, повідомляє Держпродспоживслужба.

Зокрема, реалізатори проєкту – журналісти телеканалу «1+1» та представники ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» – передали Держпродспоживслужбі експертні висновки двох лабораторій, які проводили дослідження зразків масла, матеріали з кодуванням та розкодуванням зразків масла, а також документи, які підтверджують факт купівлі масла в торговельній мережі (чеки).

Тепер матеріали будуть передані до територіальних органів Держпродспоживслужби для проведення розслідування і вжиття необхідних заходів реагування. У рамках цього процесу, будуть перевірені як реалізатори, так і виробники, фальсифіковане масло відкликане з обігу, перемарковане, а щодо порушників будуть застосовані штрафні санкції.

Усього громадськими активісти та журналісти відібрали 77 зразків масла (231 пачка). Із загальної кількості по 77 пачок масла було відправлено до двох лабораторій на дослідження (Центральної випробувальної державної лабораторії Держпродспоживслужби в Київській області та Державного підприємства «Укрметртестстандарт»). Ще 77 залишились у експертів, як контрольний/арбітражний зразок. За результатами лабораторних досліджень встановлено, що 16 відібраних зразків масла – фальсифікат.

«Увесь процес фіксувався, зразки були знеособлені, закодовані та лабораторно досліджені. Маємо результати, які вже передані Держпродспоживслужбі. За результатами буде доручення про проведення перевірки торговельних мереж і безпосередньо місця виробництва», – наголосив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький на прес-конференції 22 січня 2020 року.

«У деяких зразках були неприпустимі порушення. Навіть зазначалися виробництва, яких не існує вже 5 років», – повідомив Тарас Висоцький.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: