НОВИНИ

Республіка Корея є одним з наших основних торгових партнерів у Східній Азії, – Петрашко

06.04.2020 12:32
https://agronews.ua/

Перспективним  напрямом у відносинах з Кореєю є сільське господарство, зокрема, нарощення експорту та розширення номенклатури с/г та харчової продукції, реалізація спільних проектів з виробництва сільгосптехніки, прискорення процесу сертифікації в Кореї молочної продукції та продуктів птахівництва, залучення корейських інвестицій в сільське господарство України та інше. Про це заявив Ігор Петрашко Міністер розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України під час зустрічі  з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Квон Кі-Чангом. Пише agronews.ua з посиланням на пресслужбу Мінекономіки.

“Республіка Корея є одним з наших основних торгових партнерів у Східній Азії. У 2019 році товарообіг між нашими країнами збільшився до 831,7 млн. дол. США. Ми зацікавлені в активізації двостороннього співробітництва у цій сфері, а також у збільшенні прямих інвестицій в економіку України, гарантуючи захист власності та прав інвестора”, – зазначив Міністр Ігор Петрашко.

Мінекономіки нагадує, станом на 1.01.2020 року в економіку України залучено 201,99 тис. дол. США інвестицій з Південної Кореї. Найбільший обсяг інвестицій спрямовано до підприємств у сфері промисловості – 74,3%; професійної, наукової та технічної діяльності – 23,6%; оптової та роздрібної торгівлі; ремонту автотранспортних засобів і мотоциклів – 1,7%.

Під час зустрічі обговорили про обмін досвідом у боротьбі з COVID-19.

“COVID-19 – це серйозний виклик для всього світу. Наразі дуже важливим є взаємопідтримка та обмін досвідом з нашими міжнародними партнерами щодо протидії цій загрозі. Ми будемо вдячні корейським колегам за будь-яку допомогу у медичному обладнанні, тестах, спеціальному профілактичному одязі для медичного персоналу та масках. Сьогодні всі без винятку країни повинні об’єднати зусилля у боротьбі з коронавірусом”, – підкреслив Ігор Петрашко

Наприкінці зустрічі сторони обговорили перспективи проведення П’ятого засідання Міжурядової українсько-корейської комісії з питань торговельно- економічного співробітництва у м. Київ.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: