ВАЖЛИВО

Реорганізація Держпродспоживслужби може призвести до незворотних наслідків

07.02.2021 10:05
Zernov-01

Реорганізація чи навіть ліквідація Держпродспоживслужби призведе до того, що Україна втратить низку підписаних договорів із Європою та закриє доступ вітчизняним сільгосптоварам на міжнародні ринки. Про це 5 лютого з парламентської трибуни заявив член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Кучер, пище agronews.ua.

«Аграрії України занепокоєні ситуацією, що склалася навколо двох аграрних інституцій. Це Міангрополітики та Держпродспоживслужба. Ми не можемо зрозуміти, чому такі непослідовні дії йдуть навколо цих двох відомств. Вчора у ЗМІ з’явилася інформація про можливу реорганізацію Держпродспоживслужби й розподіл її повноважень між трьома міністерствами: Мінагро, Мінприроди та Мінекономіки», — сказав Кучер.  

Цей розподіл призведе до катастрофічних наслідків. Держпродспоживслужба створена у 2016 році на європейських засадах і багато зробила для просування продукції сільського господарства на міжнародні ринки. Вона реалізовує європейські принципи харчової безпеки. 

Він зауважив, що аналоги української Держпродспоживслужби є в Латвії, Литві, Хорватії, Болгарії, Данії, Фінляндії, Нідерландах, Бельгії. 

Микола Кучер також висловив занепокоєння ситуацією, що склалася з відновленим Міністерством аграрної політики. На думку нардепа, воно має обмежені повноваження.

«Важко зрозуміти, що відбувається в Мінагрополітики: некомпетентність, корупція чи невігластво. Це не міністерство аграрної політики. По факту, це міністерство геокадастру», — сказав Кучер. 


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: