НОВИНИ

Регіони, в яких найдорожче і найдешевше м’ясо

08.01.2019 11:52


Найвищі в Україні гуртові ціни на яловичину та свинину станом на початок січня зафіксовані в Луганській області – відповідно 110 та 105 грн/кг. Найдорожчі кури – у Київській області – 51,5 грн/кг. Про це повідомила прес-служба Мінагрополітики.

Станом на початок січня. Середньозважені оптово-відпускні ціни на різні види м’яса є такими:

яловичина 1-ї категорії – 79,48 грн/кг;

свинина 2-ї категорії – 76,38 грн/кг;

кури – 45,71 грн/кг.

За рік оптово-відпускні ціни на яловичину в цілому в Україні зросли на 4%, на свинину – на 2%, на курей – на 3%. При цьому ціни зросли в Україні нерівномірно. Так, у Київській області ціна на курей зросла на 27%, у Рівненській – на 22%, тоді як у Західному та Центральному регіонах курятина, навпаки, дешевшала.

Найнижчі гуртові ціни на яловичину та свинину – у Івано-Франківській області, відповідно 46,2 та 45,3 грн/кг. Найдешевше продавали оптом м’ясо курей на Харківщині – по 37,68 грн/кг.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: