НОВИНИ

Регіональний молочний кластер з’явиться на Рівненщині

14.02.2020 09:18
454556788988

В Рівненській області планують створити регіональний молочний кластер. Це стане логічним продовженням реалізації на Рівненщині проекту «Сімейні молочні ферми». Повідомляє golos.com.ua.

«Торік під час реалізації проекту в області відкрито 10 сімейних молочних ферм, на яких утримують 177 корів. Це хороша перспектива, адже дає можливість поєднати самозайнятість із заробітком на селі, а також сприяє розвитку тваринництва. Тому обласна влада допомагала в реалізації проекту. На підтримку ферм з обласного та державного бюджетів торік виділено понад 150 тисяч гривень на компенсацію відсоткових ставок за кредитами на власну справу», — зазначила директор департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Зазначається, що кількість охочих зайнятися молочним сімейним бізнесом збільшилася. Селяни звертаються до них по допомогу в створенні ферм. Така зацікавленість свідчить про привабливість цього бізнесу та подальші перспективи розвитку.

«Регіональний кластер матиме позитивний економічно-соціальний ефект на розвиток території. Кластер об’єднає сімейні ферми та місцеві переробні підприємства, навколо них створюватимуться відповідна інфраструктура та логістика. Буде й потреба в навчанні відповідних кваліфікованих кадрів. Спільні зусилля усіх причетних значно стимулюють молочний бізнес, а відтак й економіку території», — розповіла радниця проекту «Сімейні молочні ферми» Людмила Іващук.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: