НОВИНИ

Регіон, в якому через аномальну посуху під загрозою врожаї

23.10.2019 07:37
2159810

Причиною цього є те, що Черкащина стала епіцентром посухи. Якщо в Україні посуха охопила не більше 20% території, то на Черкащині — близько 80%. Повідомляє provce.ck.ua.

В орному шарі грунту вологи менше 10 мм, а на половині сільгоспугідь навіть менше 5 мм — біологічного мінімуму для проростання насіння. Найгірша ситуація у Смілянському та Черкаському районах.

За спостереженнями агрометеорологів області, озима пшениця на площах засіяних до початку жовтня зараз знаходиться лише у фазах проростання зерна — сходи. Це при тому, що на цей час повинно розпочатись кущіння. Тож ситуація аномальна, а значить і її наслідки передбачити складно.

З очікуваним похолоданням, вегетація озимих може припинитися вже в кінці жовтня і стан посівів до весни навряд чи зміниться. Більш оптимістичними прогнози будуть в разі теплої та сніжної зими.

За прогнозом, в наступні сім діб характер погоди не зміниться. Утримається малохмарна, без опадів погода. На фоні великих добових коливань температури (від +3+5º вночі до +16+18º вдень) вночі та вранці можливі тумани.

Зниження температури на 3-6° очікується 27-28 жовтня.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: