НОВИНИ

Регіон,  у якому створюють найбільше кооперативів

31.01.2019 13:54

У Черкаській області зареєстровано 128 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів – найбільше з-поміж інших регіонів України. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Черкаської облдержадміністрації.

Найбільше зареєстровано багатофункціональних кооперативів – 78. Ще 21 – заготівельно-збутових, 9 – переробних та 20 – іншої спрямованості. Лише в 2018 році на Черкащині створили 17 кооперативів.

«Лише за кілька останніх місяців  в області розпочали свою діяльність більше 10 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. <…> Об’єднання у такі кооперативи дасть можливість отримати суттєву державну допомогу на відшкодування закупленого обладнання за державними програмами, – підкреслив  начальник управління агропромислового розвитку Ігор Колодка. – Для прикладу, в Монастирищенському районі вже спрацювали у цьому напрямку, де створений кооператив  «ВАК Монастирищенський» отримав державну фінансову підтримку за придбане обладнання».

У межах діючої в Черкаській області програми розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2020 року рішенням обласної ради у 2018 році виділено 2 млн гри на умовах співфінансування з місцевими бюджетами. Ця програма працюватиме і в 2019 році і надватиметься фінансова підтримка з обласного бюджету.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: