НОВИНИ

Реформуючи спиртову галузь, влада може повторити помилку попередників

12.11.2019 20:00
m-19740-19864

Реформуючи спиртову галузь в Україні, влада може повторити помилку попередників, які знищили цукрову галузь. Про це заявив член комітету ВР з питань розвитку економіки Степан Кубів, коментуючи законопроект Зеленського, який  пропонує скасувати монополію державних заводів на виробництво спирту, повідомляє УНН

За його словами, під час поспішної і необдуманої зміни моделі спиртового ринку в Україні ДП «Укрспирт» поріжуть на металобрухт.

«Ми робимо ту ж помилку, яку ми зробили по цукру. Як наслідок – немає цукрових заводів, їх порізали на металобрухт. І ми вимушені імпортувати тростинний цукор. Хто виграв від того?», – сказав він.

Його думку розділяє член комітету ВР з питань економічного розвитку Вадим Давиденко. Він нагадав, що колись в Україні діяло понад 180 цукрових заводів.

Що ми маємо тепер? Експорт впав, заводи позакривались. А це були, до речі, містоутворюючі підприємства… Сьогодні ми, по факту, маємо 80 заводів із виробництва спирту. Так, там є корупційна складова, але невже ми не можемо зробити так, щоб на реально діючих 15 заводах не було лівого спирту? Цей законопроект не дає відповідей на ці питання, і він знецінює те, що ми маємо”, – каже він.

Давиденко додав, що минулого року ДП «Укрспирт» дав бюджету близько 6 млрд грн надходжень.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: