НОВИНИ

Равликову ферму можна створити на ділянці площею всього сім соток

24.12.2019 12:55
UKteywDZEzIAdWQfWBkFsDtge73tB9JwuezcBAvq

Сучасний світовий ринок равликів оцінюється приблизно в 12 млрд доларів США, але попит щорічно випереджає пропозицію приблизно на 30-40%. За оцінками експертів, цей ринок збалансується не раніше, ніж через десятиліття. З усього обсягу реалізованих сьогодні равликів 75% збирається в дикій природі і 25% вирощується на фермах, пише pro-consulting.ua.

Україна також внесла свою лепту в постачання равликів закордонним гурманам, експортувавши в минулому році 347 тон цієї продукції. Майже всі равлики з нашої країни були поставлені в живому вигляді в Литву і Польщу, де їх допрацювали до європейського товарного вигляду. Через відсутність обладнання та доступу до кінцевого споживача, більшість вітчизняних равликових підприємців не можуть в повній мірі реалізувати ринковий потенціал своєї продукції. В даний час в країні працює тільки одна компанія, якій вдалося налагодити повний цикл виробництва.

Для створення равликової ферми потрібна ділянка землі площею всього сім соток, її придбання включене в суму необхідних інвестицій, що становить 51 тис. євро. На ділянці необхідно побудувати виробничу будівлю площею 300 м2, обладнати молюскарій, підвести всі необхідні комунікації та інженерні мережі. Якщо в інвестора вже є підключена ділянка, то сума витрат на облаштування ферми значно скорочується.

Відповідно до фінансових розрахунків, виконаних в рамках бізнес-плану равликової ферми, її рентабельність продажів складе 46,5%, тобто кожен виручений за равликів євро буде приносити більше 46 центрів чистого прибутку. Така висока рентабельність дозволить окупити всі вкладення в дуже стислі терміни.


Перегляди: 6
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: