НОВИНИ

Рада врегулювала конфлікт інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських голів

03.12.2020 12:02
1200px-1_Верховна_Рада_України_VADIM_CHUPRINA_©

На Пленарному засіданні Верховної Ради України 3 листопада 2020 року депутати розглянули проєкт Закону № 3034а про внесення змін до статті 59-1 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. Про це повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України, пише agronews.ua.

По цьому проєкту доповів народний депутат Андрій Осадчук. Він зазначив, що у проєкті мова йде про врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів та вирішення існуючих колізій у законодавстві.

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції ч. 1 ст. 591 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та визначити, що врегулювання конфлікту інтересів у діяльності депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів здійснюється відповідно до Закону України “Про запобігання корупції”.

Голова підкомітету Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитро Гурін доповів рішення Комітету, який рекомендує за наслідками розгляду в першому читанні прийняти законопроект за основу і в цілому.

За результатами голосування законопроект 267 голосами прийнято за основу і 261 голосом – в цілому.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала законопроєкт щодо стабілізації ринку кормів.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: