НОВИНИ

Україні можуть заборонити виробництво фуа-гри

03.06.2020 15:02
00021111

Верховна Рада України включила до порядку денного законопроєкт 2802, який був зареєстрований народними депутатами Яценком А.В., Фельдманом О.Б., Лабунською А.В., Дубілем В.О. та Камельчуком Ю.О. «Про внесення змін до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» щодо удосконалення захисту тварин від жорстокого поводження». До складу підписантів увійшли представники профільного екокомітету та комітету з питань здоров’я нації. Про це повідомляє пресслужба ГО “Відкриті клітки Україна” пише agronews.ua.

Законопроєкт забороняє жорстоке поводження з тваринами під час годування відповідно до норм ЄС (обов’язкова цілодобова наявність свіжої питної води, заборона примусового годування, окрім як з лікувальною чи профілактичною метою, відповідне повноцінне харчування тощо), а також забороняє виробництво фуа-гра.

Виробництво фуа-гри заборонено у багатьох демократичних країнах (в більшості країн ЄС, Ізраїлі, Туреччині, Індії і т.д.). Щороку десятки тисяч тварин в Україні піддавалися катуванню для виробництва фуа-гра, для порівняння лише близько 300 кримінальних справ за ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами) реєструється в Україні на рік. Гіпертрофована печінка вироблялась в Україні переважно на експорт, обсяги виробництва нарощувались.

“Зараз – унікальний момент, коли створені сприятливі умови для законодавчої заборони фуа-гра, коли весь світ емпатує українським тваринам та очікує відповідного рішення від українських парламентарів. Ми безмежно дякуємо депутатам-ініціаторам важливих змін та сподіваємося, що проєкт 2802 стане Законом”, – повідомила Голова організації ГО “Відкриті клітки Україна” Катерина Бєлкіна.

Нагадаємо, стало відомо, чи буде Україна з медом у 2020 році.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: