НОВИНИ

Рада ухвалила закон щодо стимулювання діяльності фермерських господарств

24.09.2021 15:02
Silhozp86

Верховна Рада України голосами 291 народних депутатів прийняла у другому читанні та в цілому законопроєкт №4046 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств. Про це повідомляє agronews.ua.

Згідно із пояснювальною запискою закону, документ має на меті унормувати склад земельних ділянок фермерських господарств, визначити коло отримувачів державної підтримки через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, уточнити деякі поняття щодо визначень виду фермерського господарства тощо.

Також законопроєктом запроваджується державна підтримка фермерського господарства, вік голови якого не перевищує 35 років (включно), що надасть можливість сільській молоді реалізувати свої підприємницькі ініціативи та сприяти зупиненню міграції молоді із сільських територій.

Державна допомога фермерським господарствам через Український державний фонд підтримки фермерських господарств здійснюватиметься за рахунок коштів спеціального фонду бюджету в межах видатків, передбачених Мінекономіки у державному бюджеті за бюджетною програмою КПКВК 1201200 «Надання кредитів фермерським господарствам».

Нагадаємо, що З 2023 року в Україні запровадять новий земельний податок.



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: