НОВИНИ

Рада ухвалила закон щодо габаритно-вагових норм автоперевізників

04.06.2021 09:02
image0 (4)

3 червня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №3742 щодо підвищення відповідальності автомобільних перевізників за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм, повідомляє agronews.ua.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Володимир Крейденко зауважує, що ухвалений закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» (№3742), в першу чергу, направлений на збереження від руйнування українских доріг, що «розбиваються» фурами, які дуже часто їздять перевантаженими.

“У контексті програми «Велике будівництво», ініційованої Володимиром Зеленським, це є досить актуально”, – зазначає він.

На думку Крейденка, недобросовісним вантажоперевізникам потрібно нарешті навчитись жити за законом і думати не лише про те, як перевести якомога більше вантажу (порушуючи при цьому усі допустимі норми), а й про те, що зруйновані їхнім транспортом дороги погіршують стан безпеки дорожнього руху, тим самим збільшуючи кількість ДТП.

“Крім того, через це з’являються додаткові витрати на ремонт наших доріг з Державного бюджету, який ми наповнюємо всією країною, тобто з наших з вами кишень. Хоча ці кошти можна спрямувати, наприклад, на інші важливі соціальні виплати”, – впевнений народний депутат.

Читайте також: чого очікувати від нововведень щодо перевезення великогабаритним транспортом.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: