НОВИНИ

Рада прийняла закон про держпідтримку органічних агровиробників

06.11.2020 10:32
27-09_8.640

Верховна Рада більшістю голосів прийняла рішення про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції». Внесені правки передбачають держпідтримку органічного виробництво агропродукції в Україні. Про це повідомляє organic, пише agronews.ua.

У прийнятому документі врахована більшість пропозицій Федерації органічного руху України, викладених у листі до Верховної Ради України від 26 серпня 2020 року №2608/01 та підтриманих Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Прийнятим Законом передбачається:

– Державна підтримка виробників органічної сільськогосподарської продукції здійснюється шляхом: виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблюваних угідь та/або одну голову великої рогатої худоби;

– відшкодування до 30 відсотків вартості витрат на проведення сертифікації органічного виробництва;

– відшкодування до 30 відсотків вартості витрат на придбання дозволених для використання засобів захисту рослин та добрив, насіння, садивного матеріалу та кормів.

За словами Голови Правління Федерації органічного руху України Євгена Милованова, нарешті підтримка вітчизняних органічних виробників почнеться не лише на обласному, але й на національному рівні – прийняття згаданого Закону має забезпечити створення ефективної системи державної підтримки, сприятиме розвитку органічного виробництва в Україні.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: