НОВИНИ

Верховна Рада розгляне законопроєкт про ввезення інноваційних ЗРР в Україну

03.11.2020 14:32
rada700

Цього тижня Верховної Ради України має розглянути два важливих для аграрної галузі законопроєкти, що знаходяться в порядку денному парламенту. Про це повідомляє Український клуб аграрного бізнесу, пише agronews.ua.

Законопроєкт № 2289 про внесення змін до статті 4 Закону України “Про пестициди та агрохімікати” щодо ввезення пестицидів на митну територію України від 18.10.2019 р., покликаний розблокувати ввезення зразків інноваційних засобів захисту рослин для наукових досліджень та державних випробувань.

“Чинна норма щодо підтвердження реєстрації препарату у країні виробництва для ввезення зразків ЗЗР з метою проведення державних випробувань та наукових досліджень фактично заблокувала реєстрацію інноваційних препаратів. Як результат – екологічне навантаження через резистентність, втрати для аграріїв через відсутність доступу інноваційних ЗЗР та відповідно економічні втрати для країни, зменшення інвестиційної привабливості і значні втрати для вітчизняної агрохімічної науки. Тому зупинити ці негативні процеси можна досить просто – підтримати законопроєкт №2289, що, своєю чергою, призведе до виробництва безпечнішої, якіснішої та конкурентоспроможної сільськогосподарської продукції”, – зазначила Ольга Кухар, координатор Комітету захисту рослин

Також заплановано розгляд у другому читанні ВРУ законопроєкту № 3295 про внесення змін до Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України” та інших законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру, який забезпечує можливість використання державної підтримки і отримання адміністративних послуг через Державний аграрний реєстр.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: