НОВИНИ

Рада підтримала у другому читанні законопроєкт про Державний аграрний реєстр

06.11.2020 12:32
rada700 (1)

Верховною Радю України прийнятий у другому читанні законопроєкт №3295, який створює єдину державну інформаційну систему – Державний аграрний реєстр, а також удосконалює і розширює державну підтримку для сільгоспвиробників. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, пише agronews.ua.

Документ передбачає виключення з положень закону, що стосуються державного цінового регулювання, введення законодавчих підстав для функціонування Державного аграрного реєстру і надання можливості отримання державної підтримки суб’єктам, які ведуть органічне виробництво і використовують зрошення.

Також зазначений законопроєкт вводить можливість підтримки виробників, які постраждали в результаті надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Державний аграрний реєстр – електронна майданчик, яка буде сприяти створенню прозорої системи державної підтримки аграріїв, зробить взаємодію між державою і сільськогосподарським виробником простим, доступним, зручним і прослідковується.

За допомогою Аграрного реєстру планується надавати державні послуги, спростити доступ до банківського фінансування і програм кредитних гарантій, а також ввести програми таргетированной держпідтримки.

Нагадаємо, Рада прийняла закон про держпідтримку органічних агровиробників.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: