НОВИНИ

Рада підтримала спрощення процедури ввезення в Україну пестицидів

30.06.2021 13:31
unnamed

Верховна рада під час засідання 30 червня прийняла законопроєкт №2289, яким спрощується процедура ввезення в Україну пестицидів та агрохімікатів. Проект закону отримав 291 голоси, пише agronews.ua.

Основна мета законопроекту 2289: розблокувати ввезення зразків інноваційних засобів захисту рослин для наукових досліджень та державних випробувань із метою використання в сільському господарстві. 

Запропоновані законопроектом зміни до Закону України «Про пестициди та агрохімікати», мають на меті удосконалити окремі положення щодо регулювання завезення та застосування в Україні незареєстрованих пестицидів, використання залишків пестицидів і агрохімікатів, термін реєстрації яких закінчився, надання можливості застосування, зберігання, торгівлі, рекламування та перевезення залишків препаратів протягом двох років після завершення терміну їх реєстрації.

Прийняття цього законопроекту забезпечить українським аграріям можливість використовувати передові технології захисту рослин, що дозволить збільшити врожайність сільськогосподарських культур, зберегти вирощений урожай, покращити його якість та безпечність, а також утримати на світовому ринку продовольства передові позиції стабільного постачальника сільськогосподарської продукції.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: