ГОЛОВНЕ

Рада наступного тижня планує завершити земельну реформу в Україні

13.03.2021 09:02
IMG_20180622_185449-21965

За словами першого заступника голови парламентської фракції “СН”, в результаті прийняття цих двох законопроектів буде розблокована можливість продажу сільськогосподарської землі. Наступного тижня Верховна Рада України розгляне законопроекти, що стосуються ринку землі та аукціонів. Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав перший заступник голови парламентської фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко в коментарі журналістам, пише agronews.ua.

Він зазначив, що наступного пленарного тижня, який починається у вівторок, 16 березня, парламент розгляне два законопроекти, які “очікує вся Україна”.

Йдеться про проект закону “Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин” (реєстраційний № 2194), яким передбачається передача земель у громади.

Передбачається розгляд і законопроекту “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони (реєстраційний № 2195).

Корнієнко додав, що прийняття цих двох законопроектів – “це фактично завершення або майже завершення земельної реформи, які ми розпочали рік тому і за які успішно проголосували”.

За його словами, таким чином буде розблокована можливість продажу сільськогосподарської землі.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: