НОВИНИ

П’ята частина людства під загрозою голоду

17.04.2022 19:01
1638422868_5636

Війна в Україні загрожує злиднями і голодом майже 1,7 млрд людей — це понад одна п’ята населення планети, заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш Про це повідомляє  myc.news, пише agronews.ua.

Антоніу Гутерреш уточнив, що Україна та російська федерація забезпечують майже третину світового виробництва пшениці та ячменю, п’яту частину кукурудзи та більше половини соняшникової олії. Зерно, яке вони поставляють, є важливим джерелом продовольства для деяких з найбідніших і найуразливіших верств населення в 45 країнах з найменш розвиненою економікою. 

З початку 2022 року ціни на пшеницю та кукурудзу зросли на 30%, ціни на нафту зросли більш ніж на 60% порівняно з минулим роком, а природний газ та добрива подорожчали вдвічі.

Гуманітарні операції ООН стикаються з нестачею фінансування: Світова продовольча програма (СПП) попередила, що вона не має ресурсів, щоб нагодувати голодуючих. Агентству терміново потрібно $8 млрд для підтримки операцій у Ємені, Чаді та Нігері.

«Існує прямий зв’язок між зростанням цін на продовольство та соціальною та політичною нестабільністю. Наш світ не може собі цього дозволити. Нам треба діяти зараз», — заявив Гутерреш.

Раніше ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) попередила, що війна росії та України позначається на рекордному зростанні цін на їжу у світі. Індекс цін продуктів харчування зростає сім кварталів поспіль — це рекордно довгий період зростання за останні 13 років. Продовження війни та введення обмежень на експорт можуть підняти ціни на продукт ще на 22 %.

Читайте також: Стало відомо, кого звільнять від сплати податку на землю.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: