ВАЖЛИВО

Публічні закупівлі: як вони допомагають аграрним підприємствам

21.01.2022 12:08
Screenshot_1

Сільське господарство — традиційний вид занять населення України ще з найдавніших часів і одна з провідних галузей її економіки на сьогоднішній день. Для реалізації такої важливої сфери необхідно чимало коштів, яких, на жаль, вистачає не завжди, що призводить до спаду й негативних наслідків для економіки. У таких випадках державні аграрні підприємства можуть використати державні закупівлі для більш продуктивного функціонування. Розглянемо можливості й переваги таких закупівель, пише agronews.ua.

Які товари й послуги може надати сервіс Прозорро?

Публічні закупівлі охоплюють велику кількість категорій. Це дозволяє задовольнити першочергові людські потреби. Тож для аграрних підприємств такий процес може надати вичерпну допомогу. Серед усіх категорій для сільського господарства можна виокремити такі:

  • сільськогосподарська техніка;
  • послуги з обробки землі;
  • добрива.

Крім перерахованого вище, публічні закупівлі можуть забезпечити різні послуги сільського господарства.

Переваги держзакупівель

Публічні закупівлі відіграють велику роль у розвитку сільського господарства. Участь у торгах можуть брати замовники й підприємці різних масштабів, оскільки до процесів залучають широку громадськість. Основні плюси держзакупівель полягають у:

  • різноманітті категорій товарів та послуг;
  • єдиному алгоритмі проведення та участі;
  • простоті та легкості в користуванні;
  • великій кількості навчальних матеріалів;
  • відкритих даних для побудови стратегії.

Такі закупівлі у вигляді онлайн-системи є відносно новим явищем, яке набуло популярності завдяки зручності й вигідності.

Спільна мета — спільне майбутнє

Держава та її розвиток залежать також від дій громадян. Саме тому публічні закупівлі грають таку велику роль у процвітанні економіки. Представники великого й малого бізнесу можуть брати участь у допомозі державним аграрним підприємствам у закупівлі різноманітних послуг і товарів для більш продуктивного функціонування. Таким чином, бути постачальником держави — значить напряму розвивати її своїми силами.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: