НОВИНИ

Стало відомо, скільки Україна заробить на приватизація заводів Укрспирту

18.02.2020 11:32
09a1060-ukrspirt-690

Очікувані надходження до державного бюджету від приватизації усіх спиртових заводів “Укрспирту” складуть близько 2,5 млрд. гривень. Наразі проводиться технічний та фінансовий аудит заводів, після якого підприємства передадуть на приватизацію. Про це йдеться у звіті з виконання Програми діяльності Кабінету міністрів за рік.

“Урядом здійснено перші кроки до приватизації державних спиртових заводів, зокрема скасовано рішення щодо реорганізації 35 спиртових заводів, які мали бути приєднані до ДП “Укрспирт”.

Президент Володимир Зеленський очікує, що Кабінет міністрів упродовж двох місяців ухвалить усі необхідні підзаконні акти та розпочне підготовку “Укрспирту” до приватизації.

Чистий прибуток “Укрспирту” у 2019-му році склав 40, 3 мільйона гривень, з них більшу частину — 32 мільйона гривень — підприємство отримало за останні два місяці року — листопад та грудень.

З 1 січня 2020 почав діяти закон про демонополізацію спиртової галузі. Згідно з документом, із 1 липня 2020 року скасовується державна монополія на виробництво спирту, зокрема, як лікарського засобу, а також для медичних і ветеринарних цілей.

Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії, а також провести повну лібералізацію експорту спирту з України.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: