НОВИНИ

Природно-заповідний фонд України внесено на Кадастрову карту

16.06.2021 10:33
askanija2

Дані про 7 108 природоохоронних об’єктів відтепер у відкритому доступі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, пише agronews.ua.

Кадастрова карта поповнилася шаром “Природно-заповідний фонд” — дані про об’єкти з природоохоронним статусом, загальною площею понад 4,28 млн га. Зокрема доступні відомості про площу, межі об’єкту, його користувача, розташування тощо.

“Чому це важливо? Передусім, відкритість даних про природоохоронні об’єкти дозволить державним кадастровим реєстраторам враховувати ці відомості під час реєстрації земельної ділянки. Також це допоможе державним органам працювати на збереження та охорону унікальних територій, ландшафтів, рідкісних видів рослин і тварин України”, – зауважив Міністр.

Ознайомитися з даними можуть не лише державні органи, а й усі охочі: https://map.land.gov.ua/. Оприлюднена інформація буде регулярно оновлюватися за відомостями Міністерства захисту довкілля у співпраці з фахівцями Держгеокадастру та ДП “Центр державного земельного кадастру”.

Читайте також: представників української аквакультури вперше запросили на діалог з владою.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: